Super
Díky moc za cenné informace, zítra ráno vyrážíme :-) Určitě tyto stránky daly mnoho práce -> všechna čest a palec nahoru :-)
Díky moc za cenné informace, zítra ráno vyrážíme :-) Určitě tyto stránky daly mnoho práce -> všechna čest a palec nahoru :-)
Díky. Dejte vědět, zda při Vaší návštěvě bylo něco jinak než popisuji, můžeme případně na stránky přidat i Vaše zkušenosti...
Informace zde na stránkách jsou perfektní, odlišnosti jsem nenašel. My jsme vyrazili z Východních Čech časně ráno, do Osvětimi jsme to chtěli stihnout na dvanáctou hodinu (komentář v češtině). Jeli jsme mimo dálnice, cesty naprosto v pohodě. Jinak řada dálnic v Polsku je opravdu zdarma - mýtné se neplatí. Osvětim I jsme našli bez problémů, ale výrazně později - těsně před čtrnáctou hodinou. Fronty byly ukrutně dlouhé, tak jsme vzdali plán s českým průvodcem a šli do Brezinky (Auschwitz II), kde je vstupné zdarma po celý den. U vstupu jsme jen koupili brožuru v češtině (doporučuji), ta je pro oba tábory společná. Do Osvětimi jsme se dostali až tak kolem páté hodiny, vstup se opravdu nevybíral (od 15:00 zdarma). Prostředí bylo skličující, ale jsem rád, že jsme tyto tábory navštívili. Osobně bych si příště ještě přivstal a vyčkal frontu na průvodce - co jsem stihl zachytit od cizojazyčných průvodců, tak dokáží situace ještě lépe přiblížit a popsat. Člověku neznalého historických souvislostí řada artefaktů mnoho neřekne (vetšina toho zásadního je však popsána v brožuře). Ještě jednou díky za tyto stránky, určitě pomůžou řadě dalších návštěvníků.
Moc hezké stránky, přehladné, jasné. V nejbližší době se do Osvětimi chystáme a Vaše stránky nám moc pomohli zorientovat se jak to tam chodí. Moc děkuji.
Výborný nápad, dobře a srozumitelně napsané, škoda, že něco podobného nebylo ještě před tím než jsme vyrazili. Chválim :-)
Načo mám platiť slúchadlá, keď mám sprievodcu v jazyku ktorý si vyberiem???
Odpověď je jednoduchá. Průvodce mluví do mikrofonu a Vy slyšíte výklad ve sluchátkách. Průvodce nemusí křičet, vy jste mobilní a můžete stát od průvodce klidně 10 metrů a slyšíte co vypráví. Je to praktické. Když je skupinka třeba dvaceti lidí, může se trochu rozprostřít a každý stále perfektně slyší výklad.