Zdravím, chci se zeptat chceme jet v neděli s přítelem do tábora, ale nějak si pořad nejsem jistá jestli budeme mít možnost českého průvodce nebo ne. A další věc, jestli si tam mám prva zavolat, napsat a nebo vše domluvit až na místě. Snad mi někdo poradí. Diky
Chci se zeptat, když už není na internetu možnost rezervace individuální prohlídky v češtině, znamená to, že když přijedeme např. na 12 tak nás nevezmou??? Nebo musím mít vždy udělanou rezervaci?
14.8.2015
17.08.2015
Pavel
Tak návštěva Osvětimi nás totálně zklamala. Nějak se zde úplně vytratila úcta a pieta k vězněným a zavražděným. Z největší továrny na smrt, udělali Poláci továrnu na turistický ruch. Většina návštěvníků si nepřichází připomenout tu hrůzu a utrpení, ale bere Osvětim jako atrakci..... Divný a ubohý.
Co se vstupenek týká, lze si je snadno zakoupit přes internet-ušetříte jednu frontu a máte jistotu (lze tam pořídit i ty bezplatné-bez průvodce, ale přes prázdniny vstup jen do 9:00a pak zase až po 15:00)! Možná si pořádně promyslete, jestli s nebo bez (průvodce), protože v Osvětimi vás průvodce zavede jen do pár základních budov (moc nechápu proč českou výpravu nevodí do expozice Českých a Slovenských židů...????) a podobně je tomu i v Birkenau (zde ale po prohlídce můžete na rozdíl od základního tábora zůstat a doprojít si to samostatně). Pokud půjdete samostatně, určitě dobře poslouží již zmiňovaná příručka v češtině za 5 Zl. Naše paní průvodkyně byla v pohodě, nicméně celou prohlídku nám občas až s počátečním pláčem (bohužel si nejsem vůbec jistý jestli skutečným a srdečným) nutila, jak hlavně ti Poláci na tom byly za války špatně. To nějaké autentičnosti prohlídky spíše ublížilo než prospělo. Navíc takřka všechno v základním táboru je podle rekonstrukce pamětníků, tak nevím asi ty baráky po válce někdo vyraboval ?????, stejně tak jako rozebral cihlové baráky v Birkenau....... Jinak ještě bych připoměl co tady již někde zaznělo, pro malé děti prohlídka vhodná není, nic jim nepřinese a zbytečně ruší další návštěvníky...... A taky opravdu myslete na to, že s ničím větším jak formát A4 se na prohlídku nedostanete, zbytečně se budete vracet do úschovny!!!
Co na závěr? Nevím. Každopádně je třeba si asi přebrat, co člověk od návštěvy v Osvětimi očekává. Jestli to berete jako zážitek, určitě vyražte, polský gigant cestovního ruchu-koncentrační tábor Oswiecim Vás očekává s plnou náručí (i když pro turisty ze západu je dvakrát tak rozevřená) . Pokud si chcete připomenout hrůzu a utrpení obyvatel koncentračních táborů a uctít jejich památku, zapalte za ně doma svíčku a přečtěte si opravdu nějakou z knih nabízených zhora (ještě bych doporučil Robert Merle-Smrt je mým řemeslem), anebo navštivte náš Terezín (nejen pevnost kam chodí všichni, ale i Magdeburské kasárny, Krematorium, Muzeu ghetta atd), zde je totiž většina věcí původních a autentických a prostě nevím jak to nazvat, ale na rozdíl od Osvětimi to tady na vás tak nějak dýchne a zanechá to v člověku vzpomínku.
Re: 14.8.2015
18.08.2015
Pan Ondřej
Souhlasiím s vámi pane Pavle, akorát jste zapomněl dodat prohlídka ve stylu hlava na hlavě.
Re: 14.8.2015
09.07.2016
Josef
Poradi mi prosim nekdo jak objednat vstupenky pres internet [ na kterych strankach to najdu ]
Dekuji
napistemi prosim sem jozkatetur@seznam.cz
Děkujeme
16.08.2015
Libor
12.8.2015 jsme s manželkou navštívili Osvětim. Díky těmto stránkám pro nás byla návštěva mnohem jednodušší a tímto chceme poděkovat za veškeré informace. Vše proběhlo v pořádku, paní průvodkyně nám podala mnoho informací a za celou dobu byla naprosto vstřícná a příjemná. Prohlídka vč. Březinky trvala 4 hodiny a nemůžeme si na nic stěžovat. Všem pouze doporučujeme objednat se přes stránky muzea i s objednávkou průvodce. Vyhnete se čekání na pokladny a jdete hned pro sluchátka. Všem návštěvu doporučuji a přeji stejně vstřícnou návštěvu.
Re: Děkujeme
17.09.2015
Zuzana
Dobry den,mohl byste mi poslat stranky kde lze objednat vstupenky a pruvodce? Chystame se tam 26.9.a nechteji se mi stat fronty.
Moc dekuju!
polibte mi
28.07.2015
Riedel
Zaplatite si pruvodce a on neprijde nebo vam utece. Ve meste chybi znaceni. Na parkovistich a toaletach sidi. Polsti kamionaci vam usiluji o zivot. Studenka jim nestacila. Jsou to prasata!!!
Nekolik let jsem jako ucitel doporucoval zakum navstevu Osvetimi, aniz jsem ji sam navstivil. Dnes mohu ricr: Veskera ucta byla smazana polskou debilni organizaci. A to nemluvim o zazitcich s polskymi ridici. Polaci: pšonci, najdete si sveho nemce, kazdy si najdete sveho nemce a vlezte mu do analu. protoze to jsou ti pravi, kteri vas zaziva rezali a upalovali. Cesi a Moravaci jsou pro vas jen povl, ze? Bylo mi na bliti, jak s nami jednali polaci.
Osvětim a kočárek
27.07.2015
Markéta
Ahoj,chceme s rodinou navštívit Osvětim.Máme malé dítě,je možné vstup s kočárkem?A je lepší vstupenku zarezervovat?Dále bych se ráda zeptala,jestli nebude lepší návštěva v září,když tam jsou teď velké fronty.díky za radu.
Pokud jste nemci nebo francouzi, tak je vam dovoleno vse. Pokud jste cesi, tak s vami budou jednat jako s povlem. Pocinaje obsluhou parkoviste a toalet, konce pruvodcem,
Návštěva 15.8.2015
16.07.2015
Pavla
Ahoj,
jsme 4 a rádi bychom k sobě našli další, či my se přidali k někomu na prohlídku.
Díky za zprávu - opt13@seznam.cz
Re: Návštěva 15.8.2015
28.07.2015
riedel
Jdete radeji na smazak do ceske hospody.
podekovani
07.07.2015
Jana
5.7. jsme navstivili osvetim a moc dekuji tomuhle foru za pomoc, diky tomu jsem netapala a vse probehlo bez problemu. Organizace na miste je super, cesky pruvodce kvalitni, odbaveni celkem rychle
Tak to jsme byli asi v nevhodnou dobu na nevhodnem miste. Jen ucta k zavrazdenym v Osvetimi mi brani v tom, abych tu napsal sve zazitky s otganizatory. Priste budu mluvit nemecky nebo ukrajinsky.
Návštěva 27.,28.,29.6
24.06.2015
Vendy
Dobrý den,
jsme dvě a rády bychom se připojily ke skupině, která má objednaného českého nebo slovenského průvodce. Návštěvu plánujeme 27.,28.,29.6. Kontakt +420 732 438 250.
fotobatoh
20.06.2015
Jiří
Dobrý den. Nevíte prosím jak je to s fotobatohem? Pustí mě tam s ním? Foto neprodávám ani nejsem prof. fotograf, abych žádal muzeum o povolení.
Děkuji za odpověď.
Re: fotobatoh
07.07.2015
Jana
Fotit se muze zadarmo,ale bez blesku. Jsou tam dve mista kde se fotit nesmi vubec. Ale pokud mate fotobatoh vetsi nez klasicky list a4, tim to merej, tak si ho rovnou nechte v uschovne za 3zl a fotak pekne do ruky. Jsou na to dost prisny
Dobrý den, první víkend v červenci se tam chystáme a ráda bych věděla jak je to s tím českým průvodcem. Musí se to nahlásit na pokladně? a kde toho průvodce pak najdu? Jsem z toho zmatená.
A ještě jeden dotaz, můžete mi doporučit nějaké levné ubytování v okolí.. klidně kemp. Děkuji
Re: průvodce
09.06.2015
JP
Dobrý den,
Na pokladně nahlásíte českého průvodce, o kousek dál vyzvednete sluchátka s přijímačem, projdete turniketem, vyjdete ven z budovy a tam hned je shromažďovací místo průvodců. Jestli si dobře vzpomínám, měli ceduli Czech/Česky.
S ubytováním Vám bohužel neporadím.