Re: Osvětim
15.09.2018
Dan
Pokud nakoupíte vstupenky online a máte i placeného průvodce, tak na vstupence je vyznačen čas prohlídky (doporučuji se dostavit s cca 20min předstihem). Před vstupem do areálu stojí zaměstnanci, kteří mají před sebou časy na papíře. Stačí vyčkat až ukážou Vás čas, následně se zde řadíte a procházíte koridorem ke kontrolnímu rámu (kontroluje se vše kovové a musí se sundat i pásek u kalhot pokud má kovou přesku). Hned za kontrolou si vyzvednete naslouchátko a nálepku na oděv s jazykem průvodce. Na nádvoří pak čekáte až přijde průvodce co má cedulku s jazykem co máte objednaný. Snad jsem pomohl.
Byl jsem tam v 7/2018 a nečekal jsem tam takový dav lidí, ale vše bylo v pohodě.
Návštěva
24.10.2017
Vitas
Dobrý den, Osvětim a Březinku jsme navštívili 21.10.2017 a protože jsem veškeré informace čerpal zde, připojuji vlastní zkušenost.
Cesta: Vyráželi jsme autem z Náchoda v sobotu 21.10.2017 ve 04:30 na místo jsme dorazili v 8:30. Zhruba polovinu cesty jsme jeli po dálnici A4, za kterou jsme platili na 10 Zl.
Parkování: Přes silnici od samotného tábora, kam nás navedli chlapíci v zelených vestách . Cena 10Zl za na celý den.
Vstupné: Protože jsme jeli v říjnu, kdy nefungují čeští průvodci, zvolili jsme individuální prohlídku. Vstupné bylo zdarma, ale i tak si musíte zajít ke kase (bílá buňka po pravé straně od vchodu), kde dostanene volnou vstupenku, bez které vás dovnitř nepustí. Bylo cca 9:00 a jak u vstupenek, tak u vchodu bez fronty. Nicméně všude kolem postávali lidé ve skupinkách čekající na průvodce.
Prohlídka: po průchodu bezpečnostním rámem jsme prošli chodbou kolem výdeje sluchátek. POZOR sluchátka slouží jen jako vysílačka od průvodce k návštěvníkovi, aby průvodci nemuseli řvát. Pokud jdete jako individuální návštěvník, tak sluchátka nepotřebujete a ani je nedostanete.
Jakmile projdete chodbou a dostanete se ven, tak si po levé straně můžete koupit přehledného tištěného průvodce v češtině za 15 Zl.
Prohlídka s průvodcem je jistě odbornější, ale na druhou stranu pokud jdete sám, tak si jdete vlatním tempem, vyhnete se skupinkám, které se tlačí jedna na druhou a strávíte více času u věcí, které vás zajímají.
Celá prohlídka nám trvala cca 2 hodiny a 30 minut.
Prohlídka II: Po ukončení prohlídky Osvětimi jsme skočili do auta jeli cca 3 km do Březinky. Parkování cca 200 metrů od objektu za 7 Zl. Ke vstupu do Březinky nepotřebujete nic a tištěný průvodce zakoupený v Osvětimi nás spolehlivě provedl i Březinkou. Za mě osobně byla Březinka daleko intenzivnější zážitek než samotná Osvětim.
Závěr: Z Březinky jsme odjížděli těsně před druhou hodinou a pokračovali jsme do Krakova, kde jsme se ubytovali a zbytek dne a večer strávili ve městě. Pokud máte čas a chuť, tak Krakov opravdu stojí za to...
Děkuji všem diskutujícím a provozovateli stránek za informce, které jsem zde před vlastní cestou čerpal. V.
Re: Návštěva
12.12.2017
Tereza
Dobrý den
Prosím Vás byli by možné poslat přesný odkaz kde jste tuto individuální prohlídku objednal? Děkuji
Re: Re: Návštěva
22.06.2018
Vitas
Dobrý den,
sice s půlročním odstupem, ale individuální prohlídku jsme neobjednávali. Po vyzvednutí vstupenky zdarma, jsem šli vlastní cestou a nikdo se o nás nestaral. V.
Re: Návštěva Osvětim Krakow
08.06.2018
Lea
Zdravím, chceme s návštěvou také do Osvětimi a pak do Krakowa, kde přespat, moc díky za super praktické rady. Máte tip na slušné ubytování v Krakowě pro 5 lidí, tip na jídlo a parking? Díky moc. L.
Re: Re: Návštěva Osvětim Krakow
22.06.2018
Vitas
Dobrý den,
ubytování jsme řešili V Krakowě přes booking.com (Aparthotel LIV'INN) s tím, že jsme platili cca 1000,- za dvoulůžkový pokoj na jednu noc včetně parkování cca 2 km od centra. Jídlo kdekoliv ve městě jak restaurace, pekárny, non stop večerky tak i fast foody. V.
Re: Re: Re: Návštěva Osvětim Krakow
13.07.2018
Lea
Ok, děkuji za info, v úterý vyrážíme, máme přes booking.
Osvětim
25.09.2017
Martin
Dobrý den, chtěl bych se zeptat. Když si zaplatíme průvodce do AUSW I , můžeme se odpojit a pohybovat se nadále po areálu bez průvodce. Děkuji předem za odpověď
Návštěva Osvětimi
08.07.2017
Marti
Ahoj, ráda bych se podívala do Osvětimi, nejlépe v zimě 2017/18. Nepřidá se někdo a lze pokud možno, tam jet na prodloužený víkend, z Českých Budějovic nebo Prahy? Když se dívám na tamní zájezdy, tak jsou z Brna, nebo Ostravy, to je pro mě trochu na nic, když jsem z Jižních Čech. Se mnou by jela ještě kamarádka.
Re: Návštěva Osvětimi
16.08.2017
Ivan
Ahoj Marti. Jsem z Prahy a i pro mne byla návštěva Osvětimi problém. Proto jsem se ubytoval v Beskydech a do Osvětimi to byl pak kousek. Právě jsem se odtud vrátil.Nevím zda jste mobilní. Já tam chci znovu někdy na podzim kdy tam snad bude méně lidí. Dnes to tam bylo jak na pouti. Milion lidí. Pokud by jste neměla nic lepšího ozvěte se na 727804203. Můžu Vám dát typ na slušné a levné ubytování.
Re: Návštěva Osvětimi
20.03.2018
marta
Dobrý den pokud mohu poradit k prohlídky Osvětimi navštivte ji soukromě a nikoli s cestovkou projdete si všechno sami v klidu a do Březinky je to cca 3km, s CK je to všechno ve velmi rychlém tempu od průvodce se dozvíte o místech kde právě stojíte ale samostatná prohlídka je lepší,info letáky jsou k dispozici v češtině.My jsme měli polskou průvodkyni ,snažila se ale pro naše uši mluvila příliš rychle tak že jsme si některé výrazy musely domýšlet ale dobrý, bez průvodce je vstup zdarma,jíst se v těc hto místech nesmí pouze výjimečně pít,všem tuto prohlídku doporučuji,nedokáži si tu hrůzu ani představit ono to snad ani nejde jen na to myslet, k tomuto tématu doporučuji knihu Laurence Rees Osvětim šťastnou cestu a dejte vědět
Pruvodce
25.04.2017
Franta
Prosim, kdyz jsme skupina 13ti lidi tak jr moznost prijet treba kolem 11te hodiny a dostat polskeho pruvodce?
Přidání se 5.5.2017
21.04.2017
Franta
Zdravím... Jsme skupina cca 15ti lidí. Horko těžko jsme domlouvali termín který bychom jeli a vybrali jsme 5.5.2017. Bohužel jsme však zjistili že průvodce není volný v tento den. Hodilo by se nám to kolem 11té hodiny. Můžeme se k někomu přidat prosím? Má někdo zde průvodce českého nebo Slovenského objednaného? Děkuji, kdyžtak tel. 608922681
Osvětim s ceskym pruvodcem
21.04.2017
Romana
Ahoj, dne 22.4.20017 az 25.4.2017 máme naplánovaný výlet do Osvětimi. Rádi bychom se pridali k někomu s českým nebo slovenskym průvodcem a podělili se o náklady. Prosím volejte 606 448 448 byla bych moc rada
prohlídka
15.03.2017
wendy
Ahoj, plánujeme s přítelem prohlídku Osvětimi v období 13. - 16. 4. 2017. Nemáte někdo takovou cestu? Rádi bychom se přidali, aby jsme mohli jít s českým průvodcem.
Díky za odpověď.
Re: prohlídka
27.03.2017
Andre
Ahoj, ano plánujeme, sobotu 15. 4. 17, rádi bychom též českého průvodce, avšak nemáme vstupenku, které se jeví všechny rozebrané. Vy máte? Díky za odpověď. Andrea
Re: prohlídka
29.03.2017
Tom
Raději si zjistěte, jestli je tam přes Velikonoce otevřeno. Podle jejich stránek to vypadá, že 14.-16.dubna je zavřeno, jelikož nejde kliknout na jejich políčko v kalendáři. Zjišťovat to nebudu, jsem tu abych se podíval jestli tam někdo nejede přes týden po velikonocích (úterý, středa), ale asi nejede.
Nevím jak to je doopravdy, ale ověřte si to. V Polsku bývá při velkých svátcích zavřeno často.
Od kolika
19.02.2017
Barbora
Od kolika roků se může na prohlidku do Osvětimi?
Dotaz
13.02.2017
Petr, Vyškov
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, letos na jaře 2017 se chystáme na návštěvu osvětimy, pojedeme jen čtyři a nevíme jak to chodí při příjezdu. Musíme se nějak nahlásit předem, nebo to funguje něco jako na zámcích? Myslím tím jestli půjdeme na nejbližší možnou prohlídku? Moc děkuji za odpověď.
Navsteva Osvetimi mezi vanocnimi svatky a Novym rokem
02.12.2016
Lucie Mackova
Dobry den, planujeme s pritelem navstivit Osvetim mezi 27.-31. prosincem 2016. Chteli bychom ceskeho pruvodce, je moznost se k nekomu pripojit? Jsme jen dva.