Obecná diskuze

díky

Super stránky s nejdůležitějšími info

Supr stránky

Osvětim jsme navštívili včera (14.8.2014) a jsem moc ráda,že jsem před odjezdem našla tyto stránky. Informace, které jsme si tady přečetli, nám to tam moc ulehčili. Náš poznatek je ten, že doporučujem stihnout hnedka první prohlídku s českým průvodcem v 10hod. Fronta u kas nebyla téměř žádná a hlavně ani moc lidí uvnitř. Zato po 2hod prohlídky první části, kdy jsme šli k autobusu do druhé části,už bylo uvnitř již mraky lidí,strkanice a fronta na kasu neměla konce. Takže ještě jednou díky tvůrci těchto stránek.

vstupné

Dobrý den,
moc děkuji za přehledné stránky!
chápu správně, že když jdu na prohlídku po 15:00 individuálně bez průvodce, tak se neplatí vstupné ani v Osvětimi a nečekají nás tedy ani fronty?

Re: vstupné

Dobrý den,
O fungování individuálních vstupů jsem také přemýšlel, ale jelikož my jsme zde byli pouze s průvodcem, nemám jednoznačnou odpověď, za kterou bych dal ruku do ohně.

Každopádně jsem hledal informace na oficiálních stránkách a tam se vždy píše pouze o poplatku za průvodce a audio zařízení.

V diskuzním fóru na stránkách www.tripadvisor.com jsem narazil na informace (z roku 2009) od několika lidí, že individuální vstup bez průvodce je zdarma i do Osvětimi. Lidé zde radí jít nejdříve do Birkenau, tam si to projít a poté už v čase individuálních vstupů jít do Osvětimi.

Za sebe můžu potvrdit, že kolem 16 hod, kdy už byla doba individuálních vstupů, nebyly žádné fronty.

Dejte vědět jak jste dopadli...

Chápete to správně - po 15:00 nejsou žádné fronty, pokladní vám pouze podrží dveře a pustí přes turnikety. V Brezince je vstupné po celý den zdarma, my šli nejdříve právě do Brezinky, protože bychom díky velkým frontám nestihli českého průvodce v 14:00.

Super

Díky moc za cenné informace, zítra ráno vyrážíme :-) Určitě tyto stránky daly mnoho práce -> všechna čest a palec nahoru :-)

Re: Super

Díky. Dejte vědět, zda při Vaší návštěvě bylo něco jinak než popisuji, můžeme případně na stránky přidat i Vaše zkušenosti...

Re: Re: Super

Informace zde na stránkách jsou perfektní, odlišnosti jsem nenašel. My jsme vyrazili z Východních Čech časně ráno, do Osvětimi jsme to chtěli stihnout na dvanáctou hodinu (komentář v češtině). Jeli jsme mimo dálnice, cesty naprosto v pohodě. Jinak řada dálnic v Polsku je opravdu zdarma - mýtné se neplatí. Osvětim I jsme našli bez problémů, ale výrazně později - těsně před čtrnáctou hodinou. Fronty byly ukrutně dlouhé, tak jsme vzdali plán s českým průvodcem a šli do Brezinky (Auschwitz II), kde je vstupné zdarma po celý den. U vstupu jsme jen koupili brožuru v češtině (doporučuji), ta je pro oba tábory společná. Do Osvětimi jsme se dostali až tak kolem páté hodiny, vstup se opravdu nevybíral (od 15:00 zdarma). Prostředí bylo skličující, ale jsem rád, že jsme tyto tábory navštívili. Osobně bych si příště ještě přivstal a vyčkal frontu na průvodce - co jsem stihl zachytit od cizojazyčných průvodců, tak dokáží situace ještě lépe přiblížit a popsat. Člověku neznalého historických souvislostí řada artefaktů mnoho neřekne (vetšina toho zásadního je však popsána v brožuře). Ještě jednou díky za tyto stránky, určitě pomůžou řadě dalších návštěvníků.

chválím za super nápad

Moc hezké stránky, přehladné, jasné. V nejbližší době se do Osvětimi chystáme a Vaše stránky nám moc pomohli zorientovat se jak to tam chodí. Moc děkuji.

:-)

Výborný nápad, dobře a srozumitelně napsané, škoda, že něco podobného nebylo ještě před tím než jsme vyrazili. Chválim :-)

vstupné

Načo mám platiť slúchadlá, keď mám sprievodcu v jazyku ktorý si vyberiem???

Odpověď je jednoduchá. Průvodce mluví do mikrofonu a Vy slyšíte výklad ve sluchátkách. Průvodce nemusí křičet, vy jste mobilní a můžete stát od průvodce klidně 10 metrů a slyšíte co vypráví. Je to praktické. Když je skupinka třeba dvaceti lidí, může se trochu rozprostřít a každý stále perfektně slyší výklad.

Přidat nový příspěvek